Andrzejki po raz trzeci PDF Drukuj
środa, 07 grudnia 2016 00:00
img_1685 3. grudnia, we frąckiej świetlicy obchodziliśmy Andrzejki.
Choć spotkanie to było nieco spóźnione, a wieczór wróżb zamieniliśmy na popołudnie, staraliśmy się w sposób jak najbardziej tradycyjny uczcić imieniny św. Andrzeja.  Spotkanie rozpoczęliśmy pierwszą próbą Jasełek przygotowywanych przez dzieci na sołeckie spotkanie opłatkowe. Następnie przeszliśmy do wcześniej przygotowanych wróżb. Dzieci poznać mogły w ten sposób imię przyszłej sympatii, poznać swój zawód, a nawet dowiedzieć się, kto pierwszy zawrze związek małżeński. Te, oraz wiele innych wróżb przeplataliśmy zabawami integracyjnymi, tak więc prócz rozmów o przyszłości znaleźliśmy czas na integrację. Spotkaniu towarzyszył poczęstunek ufundowany przez Urząd Gminy w Smętowie Granicznym. To już trzecie Andrzejki organizowane w Wiejskim Centrum Historyczno – Edukacyjnym we Frący, tak więc podtrzymując tę tradycję, na kolejne zapraszamy już w listopadzie 2017 roku! :)
img_1656img_1663img_1664img_1665img_1666img_1668img_1675img_1679img_1681img_1685img_1698img_1701img_1703img_1704img_1706img_1711img_1713img_1715img_1720img_1721img_1725img_1726img_1728img_1729