Sto lat Babciu, sto lat Dziadku! PDF Drukuj
poniedziałek, 30 stycznia 2017 09:37
img_2256 Dnia 20. stycznia zaprosiliśmy do Wiejskiego Centrum Historyczno- Edukacyjnego wszystkie Babcie oraz Dziadków.
Chcąc należycie uczcić święto naszych drogich nestorów dzieci uczęszczające na zajęcia świetlicowe przygotowały przedstawienie, które w zabawny sposób ukazało jak różni mogą być dziadkowie. Złożono także życzenia oraz odśpiewano „Sto lat” na cześć Babć i Dziadków. Była to również okazja do wypróbowania nowego sprzętu nagłaśniającego, jaki został zakupiony dla naszej świetlicy z inicjatywy Pani Wójt, Anity Galant. W tym miejscu pragniemy gorąco podziękować Pani Wójt za ofiarowany sprzęt, który z pewnością będziemy często wykorzystywać podczas naszych występów i spotkań. Tuż po przedstawionym kabarecie nasi mili Goście zostali zaproszeni na poczęstunek, który ufundowała Rada Sołecka Wsi Frąca. Jesteśmy bardzo wdzięczni członkom Rady, z panią sołtys, Elżbietą Muszyńską, na czele, że tak chętnie wsparli naszą inicjatywę.
img_2211img_2218img_2222img_2232img_2236img_2242img_2248img_2252img_2256img_2261img_2262img_2264img_2265img_2266