Tłusta środa PDF Drukuj
poniedziałek, 06 marca 2017 00:00
img_2555 22. lutego we frąckiej świetlicy świętowaliśmy Tłusty Czwartek.
Jak zapewne Państwo zauważyli data umieszczona powyżej w tym roku odnosi się do środy. Tak, we Frący mieliśmy tłustą środę! Niestety w czwartek sala była wynajmowana, ale na szczęście uporaliśmy się z tym problemem. Tak więc spotkaliśmy się w środę, by w tradycyjny sposób świętować Tłusty Czwartek :) Oczywiście pochłonęliśmy blisko tonę pączków, które zapiliśmy soczkiem, a koszt tych smakołyków pokryliśmy z pieniędzy uzbieranych podczas kiermaszu bożonarodzeniowego. W czasie pałaszowania tych pyszności obejrzeliśmy także najnowszą bajkę o pieskim detektywie – Scooby Doo!
img_2555img_2556img_2558img_2559img_2561img_2568