Wiwat Mamy! PDF Drukuj
środa, 31 maja 2017 21:30
img_3019 29. maja w Wiejskim Centrum Historyczno-Edukacyjnym we Frący wspólnie świętowaliśmy Dzień Matki.

"Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze, a przebacza, odepchnięta wraca – to miłość macierzyńska."

J. I. Kraszewski

Spotkanie rozpoczęliśmy przy kapliczce we Frący, gdzie wspólnie uczciliśmy Matkę Boską prowadząc modlitwę i recytując wiersze. Następnie dzieci chcąc podziękować swoim Mamusiom za wszelki trud włożony w ich wychowanie zaprosiły je do naszej świetlicy. Przedstawiły przygotowane wcześniej przedstawienie,  które znacznie rozbawiło zebraną. Występ tradycyjnie zakończono wspólnym odśpiewaniem gromkiego "Sto lat" dedykowanego wszystkim Mamom. Następnie dzieci poczęstowały zaproszonych gości kawą i słodyczami, które ufundowane zostały przez Radę Sołecką wsi Frąca z Panią Sołtys na czele.

img_3019img_3021img_3023img_3025img_3028img_3033img_3036img_3039img_3045img_3046img_3051img_3054img_3057img_3060img_3066img_3068img_3069img_3074img_3075img_3077img_3079img_3080