Wycieczka do Mamy PDF Drukuj
poniedziałek, 18 września 2017 08:57
img_4337 Dnia 16. września reprezentacja dzieci zamieszkujących Frącę wybrała się podróż do Piaseczna, gdzie w ramach oktawy Odpustu Narodzenia Najświętszej Maryi Panny odbył się Dzień Modlitw za Dzieci.
Tego dnia spotkaliśmy się rano pod budynkiem Wiejskiego Centrum Historyczno-Edukacyjnego we Frący, skąd wyruszyliśmy na naszą małą samochodową pielgrzymkę. Spotkanie w Piasecznie rozpoczęło się Mszą Świętą w intencji wszystkich obecnych dzieci. Następnie przeszyliśmy na boisko typu Orlik, gdzie odbył się festyn dla najmłodszych. Po zorganizowanych tam zabawach i konkursach udaliśmy się do Smętowa Granicznego, gdzie czekała na dzieci mała niespodzianka – pizza J By spalić kalorie, których nam przybyło pojechaliśmy na plac zabawy przy GOKSiR. Nasza mała wycieczka miała tylko jedną wadę – trwała zbyt krótko… Za rok też mamy nadzieję spotkać się w Piasecznie!
img_4334img_4337img_4339img_4344img_4347img_4348img_4351img_4352img_4354img_4355img_4357img_4363img_4365